03 808 14 58

Metesco België metingen en hulp op locatie

Naast de verhuur en verkoop van instrumenten verzorgen wij ook complete metingen en onderzoeken op locatie. Dat bengt verschillende voordelen met zich mee. Wij hebben alle apparatuur in huis en onze werknemers hebben ervaring met het gebruik hiervan. Dus ook als u geen personeel met ervaring of instrumenten heeft zijn wij altijd beschikbaar en kunnen uw metingen worden uitgevoerd. Hierbij krijgt u uiteraard de data en een uitgebreid rapport volgens afspraak. Wij beschikken over apparatuur en kennis om onder andere de volgende metingen te verrichten:

Flow- en Debietmetingen in vloeistofstromen
Hier voor hebben wij de een divers assortiment aan clamp-on flowmeters. In de industrie maakt men vaak gebruik van complexe draaiende systemen die continu dienen te draaien. Hierdoor zijn clamp-on meetsystemen zeer handig, omdat deze aan de buitenkant van buizen en pijpen geplaatst worden om te meten, er is geen onderbreking van uw systeem nodig. Wij beschikken over verschillende flowmeters voor bijna alle formaten buizen en leidingen. Dit soort metingen zijn vaak van toepassing in waterleidingbedrijven, afvalwater zuiveringsinstallaties, maar ook in open kanalen als polder gemalen, sloten, half gevulde leidingen en afvoerkanalen. Alle gegevens worden opgeslagen en deze krijgt u van ons als digitaal rapport.

Uitvoeren flowmeting door operator Metesco

Infrarood Thermografische Inspecties
Wij voeren ook thermografische inspectie aan verschillende gebouwen, machines en installaties. Hierbij zoeken wij vaak naar defecten, lekkages en de ligging van leidingen en onderdelen. Tijdens deze inspecties slaan wij de informatie op door foto's te maken met de warmtebeeldcamera. Deze vormen dan een referentie voor de monteur. Vaak stellen wij op deze manier afwijkingen, overbelasting en lekkages vast op een visuele manier. Ook zijn temperatuurstromingen zoals isolatieproblemen en tocht duidelijk te zien. De resultaten krijgt u digitaal met de gegevens inclusief bijbehordende foto's. Vanwege de eenvoud wordt er door klanten vaak eerst gehuurd en pas bij eventuele moeilijkheden een operator van Metesco ingeschakeld.

Thermografische camera verhuur

Data Acquisitie en Metingen in de Industrie en Scheepsbouw
Voor dataverzameling metingen bezoeken wij verschillende bedrijven in de (petro)chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, aan boord van schepen, in waterleidingbedrijven of afvalwater zuiveringsinstallaties. Wij kunnen door onze draagbare apparatuur veel metingen op locatie en op schepen uitvoeren. Wij leveren de data uiteraard in overzichtelijke tabellen bruikbaar in uw gewenste situatie. Typische sensoren die wij toepassen voor temperatuur, flow, druk, kracht, verplaatsing en helling.

Dataloggers voor rapportage

Krachten, gewichten en zwaartepuntligging berekenen
Op het gebied van kracht en belasting meten hebben wij een zeer divers assortiment van loadcells, trekklokken en andere varianten tot 500 ton capaciteit. Deze sensoren zijn ook verkrijgbaar in combinatie met extra modules om bijvoorbeeld doorbuiging te meten. Om de nauwkeurigheid van deze sensoren te waarborgen beschikken wij over onze eigen laboratoriumtestbanken.

Uitvoeren zwaartpunt bepaling door operator Metesco

Metingen in de Bouw
Voor metingen in de bouw hebben wij veel verschillende apparaten voor het meten van scheuren, beweging, belastingen, trilling, warmte transmissie, wapening of beton diktemetingen. Doordat wij over veel specialistische apparatuur beschikken zijn wij in staat om al onze metingen perfect naar wens af te nemen. Ook kunnen wij al onze apparaten uitlezen en een duidelijk rapport creeëren, vaak inclusief foto's als referentie voor de monteurs. Typische instrumenten die wij benutten zijn de PS1000 betonradar (3D weergave) en de Olson CTG-2 betondiktemeter.

Verhuurmogelijkheden instrumenten bouw

High Speed & Slow Motion Video Opnamen
Met high speed camera's is het mogelijk om wel tot 1000 beelden per seconde te filmen op de maximale resolutie. Deze beelden zijn vervolgens in slow motion af te spelen waardoor u een langzaam en gedetailleerd beeld van het proces krijgt. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld bewegingen van een machine zeer nauwkeurig te kunnen observeren. De gegevens van deze metingen zijn natuurlijk in de vorm van videobeelden. Samen met een gedetailleerd rapport leveren wij deze beelden aan. Wanneer het beeld wordt verkleind, is het mogelijk tot 64000 beelden per seconde te maken. Metesco heeft instrumenten beschikbaar voor beeldweergave zwart/wit en kleur.

High Speed Camera Productpagina

Uitlijnen van Machines

Voor het uitlijnen van machines en assen beschikken wij over instrumenten die optimaal uitlijnen mogelijk maken. De nauwkeurigheid van deze apparatuur gaat tot 0,01mm waardoor de kracht van uw aandrijving optimaal benut wordt. Dit soort uitlijngen verzorgen wij regelmatig aan petrochemische installaties, machines voor voedingsmiddelen, farmaceutische apparaten en op schemen en offshore plateaus.

Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.