03 808 14 58

Casella Microtherm - WBGT Meter

De WBGT meter van Casella is een van de meest eenvoudig inzetbare Heat Stress meters op de markt. Het instrument berekent de WBGT-index voor werknemers, waarmee de verantwoorde arbeidsduurbelasting kan worden bepaald onder specifieke omstandigheden. Niet alleen de omstandigheden voor het werken in koude omgeving, maar met name ook werken onder warme omstandigheden is vastgelegd door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Ardbeid en Sociaal Overleg.

Zij refereren in hun voorschriften onder andere aan NBN EN-ISO 7243 - Bepaling van de externe warmtebelasting van werkende mensen, gebaseerd op de WBGT-index (wet bulb globe temperature). Hier wordt het geheel op een overzichtelijke manier toegelicht.

U kunt met deze meter exact bepalen aan welke omstandigheden uw werknemers worden blootgesteld in hun werkomgeving wanneer het gaat om temperatuur. Het instrument combineert de resultaten van 3 verschillende temperatuursensoren in een berekende waarde die kan worden vergeleken met een referentiewaarde. In de PC software kunt u de mate van arbeid, de aard van de kleding invoeren en daaruit volgt vervolgens een index welke de maximale arbeidsduur voor uw medewerker weergeeft.

Een belangrijk punt is dus het vaststellen van de blootstelling (Actiewaarden voor blootstelling) waarbij wordt gewerkt met de WBGT Index. De waarde van de WBGT-index kan rechtstreeks gemeten worden en kan berekend worden uitgaande van waarden van de klimatologische parameters luchttemperatuur, luchtvochtigheid, luchtstroomsnelheid en thermische straling.

Ideaal voor brandweerlieden, werknemers in energie centrales, bakkerijen, of bijvoorbeeld bij hoogovens. Specifiek ontwikkeld voor het bepalen van rusttijden / pauzes voor werknemers in uitdagende werkomgevingen.

Metesco biedt deze instrumenten aan voor zowel huur als koop. Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wbgt meter huren bij Metesco
Wet bulb globe temperature
Offerte & reserveren
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Berekening thermische belasting
  • Index berekening via software
  • Directe weergave op grafisch scherm
  • Wet Bulb Globe Temperature
  • Dataloger voor 50.000 meetpunten
  • Inclusief statief en statiefvoet
Download PDF
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.