03 808 14 58

Universele Test Machine Inspekt 1500kN

De Hegewald & Peschke Inspekt is een Universele Testmachine (UTM) voor het uitvoeren van tests op verschillende componenten en proefstukken van bijv. kunststof en staal op de hoogste capaciteit tot 1500kN.

Deze machines in de Inspekt serie zijn ontworpen voor eenvoudige tests of tests met een repeterende taak in de hogere capaciteiten. De machines zijn goed inzetbaar bij het controleren van de productkwaliteit van proefstukken in het allerhoogste meetbereik en bieden een hoogwaardige, mechanische precisie.

Dit model kan in een range van 100 tot 1500 kN geleverd worden. De grootte van de testruimtes kan worden aangepast op specificaties van de klant. Ook is het mogelijk de machine te voorzien van een 2e testruimte, voor het simultaan uitvoeren van tests.

Deze hoge capaciteit testmachine kan worden uitgebreid met opties als klimaatkamers en video extensometers. De Inspekt testmachine heeft een groot, continu variabel snelheidsbereik. Proefstukken kunnen exact en reproduceerbaar worden gepositioneerd n de testruimte. Indien nodig is het mogelijk om met zeer lage snelheden te bewegen.

De machine beschikt over 4 solide geleide kolommen om de maximale stijfheid te garanderen. De elektronica maakt het mogelijk om te meten volgens klasse 1, volgens DIN EN ISO 7500 in het bereik van 0,4 tot 100% nomiale belasting. Optioneel kan de machine worden geleverd in klasse 0.5 uitvoering.

Het meet- en regelsysteem van de Inspekt is speciaal ontworpen voor gebruik in materiaaltestmachines. Vandaar dat kracht-, positie- en extenso-controlled tests mogelijk zijn. Alle elementen van de voeding, machine en motorbesturing worden verwerkt in een gesloten schakelkast. Een digitale controller is verantwoordelijk voor de besturing van de machine en synchrone data-acquisitie. Communicatie met een externe pc wordt tot stand gebracht met een USB- of LAN-poort en zorgt ervoor dat er aangestuurd kan worden vanuit de software.

De LabMaster software is eenvoudig in opzet en kan worden gebruikt voor eenvoudige, enkelvoudige tests, alsook voor zeer uitgebreide, repeterende tests. Er staan standaard een aantal block programma's in geprogrammeerd bij levering, op basis van de door de klant opgegeven relevante normen / standaarden. U kunt deze natuurlijk aanpassen of zelf nieuwe tests invoeren in het systeem.

Voor versplintering of exploderende proefstukken is een betrouwbare bescherming van de operator van essentieel belang. Om de operator op elk moment te beschermen, kunnen de machines van de Inspekt serie worden uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen. Dit omvat bijvoorbeeld een veiligheidsdeur of complete veiligheidsbehuizingen met elektrische vergrendeling. De veiligheidsapparaten worden aangestuurd door de testsoftware LabMaster . Bovendien zijn de loadcells uitgerust met een speciale overbelastingsbeveiliging.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden of kijkt u vrijblijvend op: www.test-machines.nl.

Universele Test Machine Inspekt 1500kN
Universele Test Machine Inspekt 1500kN
Offerte & reserveren
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Materiaal testmachine tot 1500kN
  • Ontwikkeld voor tests aan proefstukken staal, hout, kunststof etc.
  • Modulaire opbouw voor mogelijke uitbreiding
  • Retrofitting en maatwerk mogelijk
  • Zeer nauwkeurig en eenvoudig te bedienen
  • Uitgebreide mogelijkheden in meegeleverde software
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.