03 808 14 58

Fluke 438-II Power Quality & Motor Analyser

Huur de Fluke 438-II Power Quality & Motor Analyser!

Metesco Belgie heeft verschillende power quality analysers in het verhuurassortiment en heeft nu ook de Fluke 438-II Power Quality & Motor Analyser beschikbaar voor verhuur. Dit veelzijdige netanalyse instrument wordt ingezet voor het eenvoudig analyseren van zowel elektrische & mechanische prestaties van elektromotoren als de algemene netvoedingskwaliteit en elektrische energie.

Het instrument wordt vanuit Metesco standaard geleverd inclusief flexibele stroomtangen Fluke i430-Flexi-TF-II met een lusdiameter van 185mm en 2.5 meter kabellengte met BNC connector. Het meetbereik van deze stroomtang gaat tot maximaal 6000A. Het instrument voldoet aan de hoogste veiligheidsspecificatie in de industrie: 1000V CAT III / 600V CAT IV.

Belangrijkste Meetfuncties Fluke 438-II

De Fluke 438-II is een Power Quality Analyser en een Motor Analyser in één. Het instrument beschikt over alle geavanceerde functies uit de Fluke 430-serie, voor het meten en analyseren van de netvoedingskwaliteit. Maar de Fluke 438-II heeft hierbij unieke aanvullende mogelijkheden voor het meten en analyseren van de belangrijkste mechanische eigenschappen van elektromotoren. Belangrijke parameters die voor beide toepassingen kunnen worden gemeten zijn:

 • Elektrisch vermogen
 • Spanning & Stroom
 • Vermogen & Schijnbaar vermogen
 • Harmonischen
 • Arbeidsfactor
 • Onbalans
 • Motortoerental & Motorrendement
 • Koppel
 • Mechanisch vermogen (zonder mechanische sensoren)
 • Reductiefactor motor plotten t.o.v. belasting conform NEMA-richtlijnen

Motor Analyser Fluke 438-II

Met de motor analyser kunt u het mechanisch vermogen en rendement berekenen zonder mechanische sensoren. Aanvullend kunnen er karakteristieken van invloed op het motorrendement worden geidentificeerd en wordt automatisch de motorafstelling berekent volgens NEMA/IEC-richtlijnen.

'Het instrument kan zowel direct-on-line motoren als motoren met frequentiegeregelde aandrijvingssystemen analyseren (VFD). De VFD dient een gecontroleerd spanningssysteem te zijn (VSI) met een spannings-/frequentiebereik van 40 tot 70Hz en een draagbereik van 2,5kHz tot 20 kHz'.

Hoe werkt de motoranalyser?

De Fluke 438-II gebruikt golfvormen van 3-fasenstroom- en spanning om het koppel, toerental, de belasting en het rendement van de motoren te berekenen. Het luchtspleetveld van de motor vormt de basis voor de metingen. Mechanische sensoren en bedrijfsonderbrekingen zijn niet nodig, waardoor algehele prestaties van elektromotoren zeer snel worden geanalyseerd.

In de motoranalyse modus in het instrument worden de resultaten samengevat voor elektrische prestaties, mechanische prestaties en reductie. Er wordt gebruikt gemaakt van een universeel en eenvoudig begrijpbare 4-kleurenschaal om de prestaties van de motor ten opzichte van de aanbevolen elektrische parameters weer te geven. Deze parameters zijn o.a. nominaal vermogen, arbeidsfactor, onbalans en harmonischen.

Het instrument heeft een NEMA-reductiescherm welke wordt bijgewerkt wanneer de belasting en de elektrische omstandigheden veranderen.

Power Quality Analyser Fluke 438-II

De Fluke 438-II Power Quality Analyzer is een hoogwaardig driefasen netanalyzer waarmee u uitgebreid problemen met de stroomkwaliteit kunt analyseren, kosten van verloren energie kunt berekenen en uitvaltijd mee kunt voorkomen. Het instrument is voorzien van een interne datalogger. De data kan eenvoudig worden uitgelezen met de meegeleverde software Fluke Powerlog 430-II. Ook is deze powerlogger compatible met Fluke Connect. 

Met dit instrument kunt u geavanceerde metingen uitvoeren om specifieke netvoedingskwaliteit problemen te analyseren. De gedetailleerde informatie die u hiermee verkrijgt helpt u bij het nemen van betere onderhoudsbeslissingen. Deze kunnen zijn gericht op voorkomen van energieverspilling of bijvoorbeeld de invloed van motorstarts op uw elektrische systemen. 

Voor het meten van energieverspilling is het instrument tevens uitgerust met een energieverliescalculator. 

Huren bij Metesco Belgie

De multifunctionele Fluke 438-II is beschikbaar bij Metesco en wordt geleverd als kit inclusief flex tangen en 5 meetsnoeren voor spanning. Het betreft een complete set waarmee u Power Quality analyses en Motor analyses kunt uitvoeren.

Bent u geinteresseerd in de huur van dit instrument? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en vraagt u naar de voorwaarden.

Fluke 438-II Power Quality & Motor Analyser
Fluke 438-II Power Quality & Motor Analyser
Offerte & reserveren
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
 • Netanalyser & Motor analyser
 • Inclusief 6000A Flextangen
 • Stevig en robuust instrument
 • Zeer nauwkeurige metingen
 • Met software en datakabel
 • Meet elektrische / mechanische prestaties
Scan voor mobiel
QR code
Video
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.