03 808 14 58

Wij houden uw apparatuur in topconditie!

Metesco verzorgt ook kalibraties, Service en Onderhoud aan uw meetinstrumenten. Wanneer wij instrumenten keuren doen wij dat altijd volgens de gestelde normen, zodat ze voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Wij voorzien alle gekeurde appareten uiteraard van een keuringssticker en zo nodig met een certificaat. Mits van toepassing ook andere informatie over de staat van de apparatuur. Dit vereist wel dat uw meter is voorzien van een duidelijk vloot- of serienummer. Door uw machines in goede conditie te houden kunt u ook aantonen dat de informatie die zij verzamelen correct is.

Elektrisch gereedschap keuren wij tot 1000 Volt, volgens o.a. de NEN3140 regelgeving. Voor dit soort keuringen gebruikt u onder andere installatietesters en PAT testers. Wanneer u zelf over keurmeesters beschikt, kunt u zelf deze metingen uitvoeren. Wij bieden de instrumenten hiervoor ook te huur aan.

Loadcells kalibreren wij in huis tot 300 ton (druk) en 100 ton (trek) op onze laboratorium testbank, herleidbaar naar Nederlandse standaard. In samenwerking met onze leverancier kunnen wij echter ook kalibraties uitvoeren tot 1000 ton. De doorlooptijd is hiervoor iets langer. Wij kalibreren de loadcells op kracht, waarbij de standaard procedure een 6 punts kalibratie is. In overleg kunnen wij hier van afwijken, vaak zonder meerprijs.

Portable Flowmeters kalibreren wij ook in huis op onze eigen flowmeter testbank. Omdat wij dit in huis kunnen is de doorlooptijd vaak gering. Kalibraties worden snel en vakkundig uitgevoerd en het instrument wordt schoon en met certificaat retour geleverd. Hydrant flowmeters worden door onze partner TSI gekalibreerd, doorlooptijd 1 week.

Ankertesters kalibreren wij in eigen huis, vaak op onze kleinere laboratorium testbank. Kalibratie tot een capaciteit van 15 ton is hierdoor met een zeer korte doorlooptijd mogelijk. Hogere capaciteiten in overleg, in verband met beschikbaarheid van onze grote bank tot 100 en 300 ton.

Drukmeters / Druksensoren kalibreren wij tot 700 bar in eigen huis, op onze eigen dead weight tester. Wij leveren na kalibratie het instrument retour met een kalibratie certificaat.

Ook instrumenten als hardheidsmeters, laagdiktemeters, wanddiktemeters, betonhamers, geluidsmeters enzovoorts kunnen wij voor u kalibreren. De doorlooptijd is kort en instrumenten altijd geleverd inclusief certificaat.

Vrijwel al onze kalibraties worden uitgevoerd op referentie apparatuur herleidbaar naar Nederlandse Standaard. Op deze manier verzekert u ook zich tegen onveilige instrumenten en onzekerheid bij metingen. Bel ons voor een afspraak +32 380 814 58.

Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.