03 808 14 58

F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter

De Fluxus F601 is een hoogwaardige ultrasone clamp-on flowmeter voor het monitoren van flow- en debiet. Deze flowmeter is een draagbaar meetinstrument voor niet-invasieve, snelle flow en energiemeting met clamp-on-techniek op alle buissystemen. 

De flowmeter is voorzien van een geintegreerde datalogger met ruimte voor meer dan 100.000 meetwaarden. Meetgrootheden welke kunnen worden vastgelegd zijn volumeflow, massaflow en stromingssnelheid. Wanneer de temperatuuringangen worden geinstalleerd, kan ook de warmteflow worden gemeten. Specifiek worden de gemiddelde waarde, het verschil en de som van de meetwaarden vastgelegd. Metesco heeft de Pt100 temperatuursensoren hiervoor optioneel beschikbaar. 

De Fluxus F601 is de draagbare clamp-on flowmeter bij uitstek voor service- en onderhoudsactiviteiten, de controle en auditing van meetpunten die niet worden gedekt door permanente meters, of zelfs de tijdelijke vervanging van permanent geïnstalleerde flowmeters.

De Fluxus F601 draagbare ultrasone flowmeter is klaar om te meten in minder dan 5 minuten, inclusief het meten van de buis wanddikte, het aansluiten van de transducers op de transmitter, het instellen van de flowmeter en tot slot de montage van de transducers.

Hoewel hij een ergonomisch ontwerp heeft, dat eenvoudige bediening en maximaal gebruiksgemak biedt, is de F601 draagbare ultrasone clamp-on flowmeter ontworpen om enorm goed bestand te zijn tegen ruwe industriële omgevingen. Naast de stevige behuizing beschikt de F601 draagbare flowmeter over stabiele en nauwkeurig vergrendelende transducer connectoren en roestvrijstalen gepantserde kabels om schade tijdens het dagelijkse werk te voorkomen.

Door de ingebouwde Li-Ion-batterij kan de F601 tot 14 uur autonome metingen opnemen. Op elkaar afgestemde en gepaarde transducers en geavanceerde algoritmen corrigeren voor buiswand echo's en verkeerde transducer positionering, waardoor betrouwbare en zeer nauwkeurige metingen worden gegarandeerd - zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Dankzij de nieuwe HybridTrek-modus kan de draagbare ultrasone vloeistofstroommeter ook betrouwbaar en nauwkeurig de flow of debiet meten onder omstandigheden met een hoog aandeel vaste deeltjes of gasvormige belastingen.

 

Dankzij de nieuwe NoiseTrek-modus kan deze draagbare debietmeter zelfs betrouwbaar de vloeistofstroom meten wanneer er sprake is van een hoog gehalte aan vaste deeltjes of gasvormige belastingen (tot 10%). Een unieke feature! Omdat de wanddikte van het leidingwerk sterke invloed heeft op de juistheid van de meting, kan optioneel een wanddiktemeter worden aangesloten. Hiermee voorkomt u meetafwijkingen die aan de aandacht ontsnappen.

Metesco verhuurt dit instrument als complete kit. Ook wanneer u in ATEX omgeving moet werken kan Metesco u van de juiste flowmeter voorzien. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de productpagina van de Fluxus F608, welke ATEX gecertificeerd is.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter
F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter
Offerte & reserveren
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Ultrasone Clamp-on Flowmeter
  • Meetbereik 0.01 m/s tot 25m/s
  • Tot 25 uur meten op accu
  • Hoge meetnauwkeurigheid
  • Temperatuurbereik tot +200°C
  • Geintegreerde datalogger
Download PDF
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.