03 808 14 58

F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter

De Fluxus F601 is een hoogwaardige ultrasone clamp-on flowmeter voor het monitoren van flow/debiet. De sensoren van deze debietmeter verzorgen een bidirectionele meting en zijn voor plaatsing aan de buitenzijde van leidingwerk, zodat u geen onderbreking van het proces heeft. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Deze draagbare flowmeter is voorzien van een geintegreerde datalogger met ruimte voor meer dan 100.000 meetwaarden. Meetgrootheden welke kunnen worden vastgelegd zijn volumeflow, massaflow en stromingssnelheid. Wanneer de temperatuuringangen worden geinstalleerd, kan ook de warmteflow worden gemeten. Specifiek worden de gemiddelde waarde, het verschil en de som van de meetwaarden vastgelegd.

Bij de opstart van het systeem worden kalibratiegegevens automatisch geladen en worden de gekoppelde sensoren automatisch gedetecteerd.  De setup wordt hiermee snel en eenvoudig, waardoor de gebruiker in het veld snel kan starten met de meting. De meetsensoren worden eenvoudig bevestigd met behulp van de klemschoenen, transmitter unit zelf kan met een quickfix klem op de buis worden bevestigd.

Dit hoogwaardige meetsysteem kan worden toegepast in de meest veeleisende omgevingen, daar de transmitters water- en stofdicht zijn, bestand tegen olie, een groot aantal media en vuil. De Fluxus F601 van Flexim is een betrouwbare flowmeter met standaard meetbereik tot DN400. Voor grotere diameters zijn er optionele sensoren verkrijgbaar. Meetbereik voor de flow is 0.01 m/s tot 25 m/s, met een meetonzekerheid op het meetpunt van slechts ± 1% readout, ±0.005m/s.

Typische toepassing van deze flowmeter:

  • Procesbewaking- en optimalisatie
  • Predictive maintenance
  • Monitoren van aanvoer- en retourleidingwerk

Dankzij de nieuwe HybridTrek-modus kan deze draagbare debietmeter zelfs betrouwbaar de vloeistofstroom meten wanneer er sprake is van een hoog gehalte aan vaste deeltjes of gasvormige belastingen. Een unieke feature!

Omdat de wanddikte van het leidingwerk sterke invloed heeft op de juistheid van de meting, kan optioneel een wanddiktemeter worden aangesloten. Hiermee voorkomt u meetafwijkingen die aan de aandacht ontsnappen.

Metesco verhuurt dit instrument als complete kit. Ook wanneer u in ATEX omgeving moet werken kan Metesco u van de juiste flowmeter voorzien. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de productpagina van de Fluxus F608, welke ATEX gecertificeerd is.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter
F601 - Hoogwaardige clamp-on Flowmeter
Offerte & reserveren
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Ultrasone Clamp-on Flowmeter
  • Meetbereik 0.01 m/s tot 25m/s
  • Tot 14 uur meten op accu
  • Hoge meetnauwkeurigheid
  • Temperatuurbereik tot +200°C
  • Geintegreerde datalogger
Download PDF
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.