03 808 14 58

Gewoonlijk zijn boutverbindingen demontabel en herbruikbaar. Helaas lopen bouten soms spontaan los, dit kan effect hebben op onderdelen en zelfs complete installaties. Het voordeel van gemakkelijke demontage uit zich hier als nadeel, maar wat veroorzaakt het loslopen van bouten eigenlijk?

In een zeer uitgebreid onderzoek door de heer Martin Paul Nijgh worden verschillende redenen voor het loslopen van bouten helder beschreven. Download hier gratis het document "Loss of Preload" en doe hier uw voordeel mee. Uiteraard is dit alles in overleg met de auteur! Deze stof is interessant voor zowel uitvoerende als ontwikkelende medewerkers.

Het grote voordeel van boutverbindingen is uiteraard het feit dat ze gemakkelijk uit elkaar genomen kunnen worden. De eerste bekende toepassingen van deze techniek vinden wij in Egypte in het jaar 2500 voor Christus. Tot op de dag van vandaag is er zelfs nog niets dat deze technologie overtreft.

Vaak denkt men dat enkel trillingen het probleem van losrakende bouten veroorzaakt. Er zijn echter nog veel meer andere meespelende factoren zoals kruip, embedding, oppervlakteruwheid, lengte van bouten, smering, coating, toegepaste bouten, boutklasse, materialen, temperatuur, dynamische invloeden en nog veel meer..

Bekijk vooral de studie van Martin Paul Nijgh en kijk of het voordeel biedt in uw situatie!

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.