03 808 14 58

Wood.be is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie.

Het centrum ondersteunt bij de technologische aspecten van nieuwe productontwikkelingen. Dankzij de MATERIO-databank ondergebracht in het centrum, biedt Wood.be starters en designers in de meubelsector tal van productreferenties waarin ze inspiratie voor nieuwe materialen kunnen vinden.

Wood.be is een onderzoekscentrum, opgericht in 1947. Het centrum zet zich in voor de hout- en meubelindustrie en richt zich op houtvezelplaten, houten bouwelementen, houten verpakkingen en andere producten van de houtverwerking, alsook op testen en onderzoeken in de meubelsector. Het Technisch Centrum voor de Houtnijverheid is verdwenen en maakte plaats voor Wood.be. OPTIMO, het bekende innovatieplatform sloot zich ook aan bij het centrum waardoor het de technologische als de niet-technologische aspecten van de innovatie kon behandelen.

In het centrum is een mechanisch en chemisch laboratorium gevestigd dat uitgerust is om onder meer diverse tests en weerstandsproeven van oppervlakken uit te voeren. Testvoorzieningen voor duurtesten aan meubels en trek- en drukbanken en nog vele andere apparatuur voor mechanisch onderzoek zijn hier voorhanden.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.