03 808 14 58

Wilt u geld besparen door tijdig perslucht-, gas- en vacuumlekken te detecteren ? Huur dan de Fluke ii910!

De Fluke ii910 Precision Acoustic Imager is een akoestische lekdetectie camera specifiek geschikt voor de detectie van deelontlading en persluchtlekken. Het instrument laat de locatie zien van mogelijke probleemlocatie in uw installatie en legt dit vast vanaf een afstand tot maximaal 80 meter.  De compacte Fluke ii910 camera die Metesco aanbiedt voor verhuur is uitgerust met een groot aantal microfoons die zijn opgesteld naast en boven elkaar. Hiermee is de ii910, 10 x zo gevoelig als de ii900. Met deze unieke lekdetector kan de richting en positie ten opzichte van het cameravlak snel worden vastgelegd. Uw inspecteur is hiermee in staat om snel en nauwkeurig perslucht-, gas- en vacuümlekkage in beeld te brengen.  

Soundlight technologie

De SoundSight™-technologie is geschikt voor het zichtbaar maken van het geluid van een persluchtlekkage in een industriële omgeving. Het toestel is voorzien van een 7-inch LCD scherm met 1280 x 800 pixels en projecteert een heat-SoundMap™ over het videobeeld. Zo kunt eenvoudig probleemlocaties zichtbaar maken voor vermelding in uw rapportage.  De Fluke ii901 kan geluidsfrequentie van de lekkage herkennen door het wegfilteren van achtergrondgeluiden. Hiermee kan worden bepaald welk gedetecteerd lek de meeste prioriteit verdiend, zodat de energiezuinige werking van het toestel wordt gegarandeerd. Zo kunt u pas echt de energierekening verlagen.

Persluchtlekkages

 

Perslucht lekkages maakt u snel inzichtelijk door visualisatie met de nieuwste lekdetectie camera Fluke ii900 en de ii910 Sonic Industrial Imager. Deze camera met microfoons maakt geluid zichtbaar. Met name geluid in de hogere frequenties wat optreedt tijdens persluchtlekkage. Voor de mens soms onhoorbaar resulteert volgens europees onderzoek dat persluchtlekkage tot de hoogste energieverleizen leiden in de industrie. Zorgvuldig geinstalleerde perslucht netwerken hebben maximaal zo’n 5% lekkage afgezet tot de capaciteit van de installatie. Veel vaker zien we dat er persluchtverliezen optreden van 15 tot 25% voorkomen.

Werkomgeving

De nieuwste handheld Fluke ii900 en ii910 Sonic Industrial Imager zijn snel gedetecteerd ook binnen rumoerige productiefaciliteiten als fabrieken en productieruimten of industriele plants en op raffinaderijen. Door de makkelijke intuïtieve interface van de ii900 toestellen kunnen technici snel de geluidsfrequentie van de lekkage herkennen en het lek visueel herkenbaar maken. Binnen uiterst korte tijd brengt u uw hele fabriek in kaart voor wat betreft de locaties waar lekkage optreden.

Metesco biedt u deze camera aan voor verhuur zodat u uw periodieke inspectie met de meest geavanceerde apparatuur kunt uitvoeren tegen een betaalbare prijs. Met deze camera kunt u snel en eenvoudig vaststellen waar persluchtlekkage optreedt om daarmee de energieprestatie van de installatie en dus ook energierekeningen te verlagen. Opgeslagen camerabeelden van de ii900 camera’s kunnen worden geëxporteerd voor rapportagedoeleinden. Fluke laat uw persluchtlekkages zien. Perslucht lekkages maakt u snel inzichtelijk door visualisatie met de nieuwste lekdetectie camera Fluke ii900 en de ii910 Sonic Industrial Imager. Deze camera met microfoons maakt geluid zichtbaar. Met name geluid in de hogere frequenties wat optreedt tijdens persluchtlekkage. Voor de mens soms onhoorbaar resulteert volgens europees onderzoek dat persluchtlekkage tot de hoogste energieverleizen leiden in de industrie. Zorgvuldig geinstalleerde perslucht netwerken hebben maximaal zo’n 5% lekkage afgezet tot de capaciteit van de installatie. Veel vaker zien we dat er persluchtverliezen optreden van 15 tot 25% voorkomen.

De nieuwste handheld Fluke ii900 en ii910 Sonic Industrial Imager zijn snel gedetecteerd ook binnen rumoerige productiefaciliteiten als fabrieken en productieruimten of industriele plants en op raffinaderijen. Door de makkelijke intuïtieve interface van de ii900 toestellen kunnen technici snel de geluidsfrequentie van de lekkage herkennen en het lek visueel herkenbaar maken. Binnen uiterst korte tijd brengt u uw hele fabriek in kaart voor wat betreft de locaties waar lekkage optreden. Metesco biedt u deze camera aan voor verhuur zodat u uw periodieke inspectie met de meest geavanceerde apparatuur kunt uitvoeren tegen een betaalbare prijs. Met deze camera kunt u snel en eenvoudig vaststellen waar persluchtlekkage optreedt om daarmee de energieprestatie van de installatie en dus ook energierekeningen te verlagen. Opgeslagen camerabeelden van de ii900 camera’s kunnen worden geëxporteerd voor rapportagedoeleinden. Fluke laat uw persluchtlekkages zien.

Ook kan Metesco voor u inspecties uitvoeren voor opsporen van lekkages met behulp van de meest moderne ultrasone detectie apparatuur, het vastleggen van de locaties middels foto’s inclusief indexering van de mate van lekkage om daarmee het luchtverlies te berekenen teneinde middels rapportage van aan te bevelen reparaties en verbeteringen uw energieverbruik te reduceren. Persluchtlekkage is een onzichtbare maar uiters hoge kostenpost is die snel in de papieren zal lopen. Wij kunnen u aantonen dat een snelle inspectie met de ii900 relatief eenvoudig aanzienlijke energiekosten te besparen zijn wanneer lekkage wordt verholpen. Bijkomend voordeel is dat ook de CO2  uitstoot wordt gereduceerd en dat is in het kader van milieu, groen denken en sustainebility. Waardoor ontstaan luchtlekkages? Verschillende factoren spelen een rol. Zorgvuldige spanningvrije aanleg van leidingen, slechte connectoren en rubber afdichtingen, maar ook slecht sluitende koppelingen of beschadigingen aan persluchtleidingen. Deze lekkages zijn zelden goed zichtbaar en leveren meestal geen hinder op of krijgen de noodzakelijke aandacht. Echter hoe hoger de druk in het persluchtsysteem, des te groter het luchtverlies wat optreedt met daarbij een exponentiele toename van de verlieskosten. Vooral verouderde persluchtsystemen laten zien dat 20% van het persluchtverbruik verloren gaat door lekkages. Een kleine lekkage bij van bvb een scheur van ca 2 mm bij een overdruk van 7 bar kost u al snel € 1.500,- per jaar. Moeten systemen aan normen voldoen: ja, alleen al vanuit energie besparingsbeleid bent u het al verplicht aan uw portemonnee, maar ook aan de maatschappij.

 

 

Geinteresseerd in de huur van deze unieke lekdetectie camera? Kijkt u ook de productpagina voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.